Mesić Trumpu ponudio pomoć u upravljanju SAD-om i svijetom, pogledajte što mu je napisao

Foto: Hina, 123rf

BIVŠI predsjednik Stjepan Mesić čestitao je Donaldu Trumpu na pobjedi i ponudio mu pomoć u upravljanju zemljom. Mesić je čestitku koju je poslao Trumpu objavio na svojoj web stranici.


"Dopustite mi da se pridružim svima onima koji vam čestitiju na pobjedi na američkim predsjedničkim izborima. Suočili ste se udruženim snagama establišmenta i medija, vrhunski ste se borili i dobili veliku bitku. Za razliku od vas, većinu sam života proveo u politici (uključujući 10 godina kao predsjednik Hrvatske), i vjerujte mi, jer znam što govorim, da ste pobijedili usprkos svim prognozama.

Iako se više aktivno ne bavim politikom, s velikim interesom sam pratio cijelu kampanju. Laknulo mi je kad sam čuo da govorite o vanjskoj politici i mjestu koje SAD mora imati u svijetu. Provociranje sukoba s Rusijom bila je najveća greška koju je Washington činio posljednjih godina. Vjerujem da ćete vi biti sposobni voditi SAD i svijet prema boljoj, obećavajućoj budućnosti.

Volio bih dobiti priliku da vas upoznam, posebno ako biste u nekom trenutku osjetili da vam iskustvo i znanje poglavara europske države (doduše male) mogu pomoći", slobodniji je prijevod Mesićeva obraćanja Trumpu.

Pročitajte više