Migrant osumnjičen da je silovao i ubio djevojčicu izručen Njemačkoj, pogledajte snimku uhićenja

Foto i video: Ruptly

IRAČKI migrant koji je osumnjičen da je silovao i ubio 14-godišnju Susanne u Njemačkoj izručen je jučer toj državi te ga je policija privela u Wiesbadenu.

Danas je priveden pred sud.

Uhićen u Kurdistanu

Podsjetimo, dvadesetogodišnjak iz iračkog Kurdistana, sukladno njemačkim zakonima o zaštiti privatnosti identificiran kao Ali B., uhićen je ovaj tjedan u Kurdistanu. Tereti se za ubojstvo 14-godišnje Susanne koja je nestala 22. svibnja.

Djevojčica se nije vratila kući u Mainz nakon što je vrijeme provela u centru susjednoga grada Wiesbadena. Njezino tijelo je bilo sakriveno u četvrti grada Erbenheima gdje su živjeli Ali B. i njegova obitelj. Mladić je napustio Njemačku 31. svibnja, a nakon uhićenja priznao je ubojstvo djevojčice, potvrdio je kurdski dužnosnik.

"Čini se da su bili zajedno putovali i da je između njih izbila svađa. Djevojčica je pokušala nazvati policiju i to ga je navelo da je ubije", kazao je Tarik Ahmed, šef policije u kurdistanskoj pokrajini Duhok.

Taj slučaj izazvao je žestoke rasprave u Njemačkoj o nehajnom odnosu vlade prema pitanju imigracijske politike. U Njemačku je od migrantske krize 2015. ušlo više od milijun ljudi, pretežno iz Sirije, Afganistana i Iraka, a velik postotak čine mladi muškarci bez obitelji.

Pročitajte više