Milanović dodijelio promaknuća. Hrvatska vojska dobila četiri nova brigadna generala

Ilustracija: Pixsell/Zvonimir Barisin

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske (OSRH) Zoran Milanović donio je odluke o promaknućima četiri djelatna brigadira u činove brigadnih generala i odluke o rasporedu na nove dužnosti u OSRH, priopćeno je danas iz Ureda predsjednika.

U čin brigadnog generala oklopništva promaknut je brigadir Valentin Skroza, u čin brigadnog generala topništva promaknut je brigadir Ivica Kranjčević, a u čin brigadnog generala zrakoplovstva promaknuti su brigadir Davor Tretinjak i brigadir Marinko Galović. Odlukama o promaknućima Hrvatska vojska dobila je četiri nova brigadna generala, stoji u priopćenju Ureda predsjednika u kojem se napominje da su donesene na temelju ustavnih i zakonskih ovlasti.

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik OSRH donio je i odluke o rasporedu na nove dužnosti prema kojima je novi brigadni general Valentin Skroza raspoređen na dužnost zamjenika zapovjednika Hrvatske kopnene vojske (HKoV), a brigadir Željko Ninić na dužnost zamjenika zapovjednika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ). Odluke o rasporedu na nove dužnosti stupaju na snagu od danas.

Pročitajte više