Milanović kaže da je epidemiologija mumbo-jumbo. Žena mu je epidemiologinja

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

PREDSJEDNIK Republike Hrvatske Zoran Milanović danas je na konferenciji za novinare govorio, između ostaloga, o stanju s koronavirusom u Hrvatskoj. 

U jednom trenutku je epidemiologiji dao opis "mumbo-jumbo". 

"Svaki dan ja govorim isto. Kako ću ja nekome reći moraš se cijepiti, u protivnom ćeš na cestu. U ovoj cijeloj sagi oko covida jedino me oduševljava kako je ova vrsta znanosti, biokemija, virologija izumila lijek. Sve ovo drugo, epidemiologija, to je mumbo-jumbo. Ovo neće ići dobro, ako ljudima zavrćete ruke", rekao je Milanović. 

Važno je istaknuti da je njegova žena, Sanja Musić Milanović - epidemiologinja. 

Cijepila građane protiv koronavirusa

 

Naime, radila je kao epidemiologinja u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, a od 2011. je na Katedri za medicinsku statistiku, epidemiologiju i medicinsku informatiku na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. 

Musić Milanović titulu magistrice medicinskih znanosti stekla je 1999., i to na Université Libre de Bruxelles, Faculté de Medeciné. Magistrirala je na području javnoga zdravstva i promicanja zdravlja. Doktorirala je 2010. na zagrebačkom Medicinskom fakultetu disertacijom o demografskim, bihevioralnim i socioekonomskim odrednicama debljine odraslih u Hrvatskoj.

Prva dama je u više navrata cijepila građane protiv koronavirusa.

S timovima HZJZ-a sudjelovala je u procjepljivanju građana potresom pogođene Banije, a cijepila je i Zagrepčane. 

Pročitajte više