Milanović lani napustio Maslenicu zbog ustaških obilježja. U Dubrovniku mu ne smetaju

PREDSJEDNIK Republike Hrvatske Zoran Milanović danas je u Dubrovniku odao počast poginulim hrvatskim braniteljima u povodu obilježavanja Dana dubrovačkih branitelja. Predsjednik je položio vijence na gradskom groblju Boninovo i ostalim mjestima pogibije branitelja te kod spomen-križa na brdu Srđ iznad Dubrovnika.

Na odavanju počasti bili su i predstavnici HOS-a, a neki od njih nosili su i ustaška obilježja "Za dom spremni". Milanoviću, čini se, ovaj put to nije zasmetalo, s obzirom na to da je jednom prilikom zbog istih obilježja napustio protokol.

>> Milanović i generali napustili obilježavanje akcije Maslenica zbog "Za dom spremni" 

Podsjetimo, Milanović je trebao sudjelovati u programu obilježavanja 28. obljetnice VRO "Maslenica '93." u Zadru. No odbio je sudjelovati u protokolu i vratio se u Zagreb. Naime, doznao je da u protokolu sudjeluju i osobe koje na sebi imaju ustaška obilježja "Za dom spremni". Sve je objasnio u priopćenju.

"To je neprihvatljivo"

"Predsjednik Republike Zoran Milanović došao je u Zadar na obilježavanje 28. obljetnice VRO "Maslenica '93." i nakon što je opaženo kako se među sudionicima svečanosti nalaze i osobe koje nose ustaška obilježja i pozdrav, nazvao je i upozorio predsjednika Vlade RH kako je to neprihvatljivo.

Budući da je nakon toga utvrđeno kako i u službenom protokolu obilježavanja sudjeluju osobe koje na sebi imaju ustaška obilježja i pozdrav, Predsjednik Republike otkazao je sudjelovanje u programu. Isto tako, prema zapovjedi Predsjednika Republike i vrhovnog zapovjednika, nakon prvog dijela svečanosti iz programa obilježavanja su se povukli načelnik Glavnog stožera OSRH admiral Robert Hranj i svi vojni zapovjednici", napisao je Milanović u priopćenju.

Pročitajte više