Milanović o atentatu na Fica: Strašno. Ovo godinama nije viđeno

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Slovačka vlada rekla je da se premijer Robert Fico, koji je pogođen u abdomen nakon sjednice vlade u Handlovi, nalazi u u životnoj opasnosti nakon pokušaja atentata.  Glasnogovornica bolnice u Handlovi prije toga kazala je da je bio pri svijesti kada je zaprimljen, da su mu sanirane ozljede i da je stabiliziran.

Na Fica je ispaljeno nekoliko metaka u Handlovi, gradu sjeveroistočno od Bratislave, gdje se održavala sjednica vlade. Mediji pišu da je Fico nakon sjednice vlade prišao građanima te da ga je zazvao jedan muškarac riječima "Robo, dođi ovamo" i da je na njega zapucao.

O atentatu se oglasio hrvatski predsjednik Zoran Milanović.

"Najoštrije osuđujem napad na slovačkog premijera Roberta Fica, to što se danas dogodilo u srcu Europe strašno je i godinama nije viđeno. Premijeru Ficu, kojega dugo poznajem i cijenim kao prijatelja hrvatskog naroda, želim brz oporavak i nadam se da će uskoro moći nastaviti služiti svom slovačkom narodu. Izražavam svoju solidarnost sa Slovačkom Republikom i njenim građanima u ovim teškim trenucima", napisao je Milanović.

Pročitajte više