Milanović o Kolindi: Koja moralna hijena stoji iza ovog bijednog čina?

Foto: Josip Regović/PIXSELL

ZORAN Milanović komentirao je jučerašnji čin predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović koja je pri paljenju svijeća na Ovčari pridržavala vojnika ranjenog u Afganistanu koji je u Vukovar stigao na štakama. U objavi na Facebooku prilično se obrušio na predsjednicu nazvavši je nedoraslom i nezrelom.

>>> Kako je Kolinda bez ijedne riječi iskoristila dan pada Vukovara za samoreklamu

"Gledam jučerašnji tv prilog s Ovčare, u kojem predsjednica i "vrhovna zapovjednica" perfidno "pripomaže" ranjenom hrvatskom vojniku da položi krunicu na križ. Trenutak kasnije novinar nam pojašnjava kako se radi o pripadniku specijalnih postrojbi, ranjenom u incidentu u Afganistanu, kojom prilikom je, na užas cijele Hrvatske, smrtno stradao jedan njegov suborac.

Tko je TV ekipi otkrio/la identitet hrvatskog specijalca i namjerno doveo/la do toga da se objavi njegova slika, a sve kako bi istaknuo/la ‘brižnost’ naše precjednice? Koja moralna hijena stoji iza ovog bijednog čina? Radi se, prije svega, o sasvim ozbiljnom kaznenom djelu, s jasno izraženom namjerom izlaganja riziku zaštićene osobe i više državne vrijednosti, s namjerom pribavljanja osobne koristi.

Pri svemu ovom nebitno je hoće li se vojnik ikada vratiti u djelatni sastav - njegov identitet je zauvijek TAJNA. Svjestan je toga, kao vojnik, bio i ministar obrane koji je štitio njegov identitet kada ga je posjetio u bolnici. Imamo potpuno nedoraslu i nezrelu predsjednicu. O moralu da i ne govorim. Najveća su opasnost za hrvatsku vojsku etički i politički obezglavljeni lideri. Prvo ih u nedogled zadržavaju u odavno besmislenim misijama, a onda ih, ranjene, kao sitan kusur rabe u svojim sitnim političkim kockarlucima", napisao je Milanović na svom Facebooku.

Pročitajte više