Milanović: Plenković je dužan nekim ljudima, dečke iz Šuma pozivam - odustanite od bonusa

Foto: FAH

PREDSJEDNIK SDP-a Zoran Milanović u Žminju se danas obratio medijima, konstatirajući da petd dana nije bio pred novinarima i "odmah se pojavljuju priče da se sakrio".

Rekao je da treba spriječiti HDZ i MOST da se vrate na vlast i da je spreman na sučeljavanje s Plenovićem jer to čeka devet godine.

"Plenković u srpnju je jednako Karamarko u svibnju, u decimalu", rekao je, prenosi N1.

Osvrnuo se i na bonus koji je njegov ministar Jakovina dao svom prijatelju Ivanu Paveliću u Hrvatskim šumama, odnosno protuuslugu od naših 2,3 milijuna kuna za kredit koji je od Heliosa dobio 2006. godine.

Ugovor je ugovor i to je ogroman napredak u odnosu na zlatne padobrane. te ljude niste mogli otpustiti bez da platite milijune kuna. "Jedina dilema mi je jesu li Hrvatske šume drukčije od Voda, koje su javna ustanova. Od ovoga nije imao koristi ni SDP ni ministar Jakovina.

Uprava Hrvatskih šuma je savršeno odgovarala i HDZ-u i Mostu i vjerujem da je to tako zato što su imali poslovne rezultate. Ni HDZ ni Most, koji je upravljao resorom, nisu ih smjenjivali i to je interesantno. Ako prihvate te bonuse, smijenit ćemo ih. Zato pozivam dečke - odustanite od toga", kazao je Milanović.

Komentirao je i aferu Madison i rekao da na to može samo slegnuti ramenima. Da su me bar prijavili za neko teško kazneno djelo, ali nisu to mogli izmisliti", kazao je.

"Na moju obitelj nije potrošena ni jedna jedina lipa ni u Costabelli niti na Hvaru. O tome sam strogo vodio računa", kazao je, pak, na temu ljetovališta. O detaljima treba pitati AKD, dodao je. "Premijer ima dovoljno novaca za odmor, a ja nemam. Kad idete na odmor kod rodbine, osiguranje košta još više", kazao je.

"Most se bavi intrigama, nažalost, a HDZ je instalirao novog predsjednika koji je, na žalost, dužan nekim ljudima. Ja nisam nikome dužan", kazao je o političkim protivnicima.

Pročitajte više