Milanović: Puljak je pokazao da nije kukavica, nije imao vremena pokazati što zna

Foto: FaH

PREDSJEDNIK Republike Zoran Milanović izjavio je da je gradonačelnik Splita Ivica Puljak svojom ostavkom pokazao da nije kukavica te da do sada u mandatu nije ni imao priliku pokazati što zna. Predsjednik je uvjeren da je Puljak procijenio da je takva odluka dobra za njega.

 

"Očito nije mogao funkcionirati u Gradskom vijeću zbog dualizma. Vjerojatno je to planirao već neko vrijeme, ali bar nije kukavica, to mu se ne može reći. A što zna, još nije mogao pokazati, nije bilo vremena, nisu mu ni dali", rekao je Milanović novinarima na Plitvicama. Po pitanju podizanja optužnice protiv Ivoševića zbog vrijeđanja novinarke Milanović se upitao: "Zašto?"

"Ono što je Ivošević rekao urednici Slobodne može biti prijetnja"

"Zato što je novinaru rekao da će mu se napiti krvi? To može biti prijetnja. Intonacija i kontekst te izjave je višestruk i višeslojan, skoro nikada prijeteći, stilski prizeman, ali bojim se da to ne završi kao s 'pavijanima' u Zadru. Svatko bira svoj stil, ali prijetnja je prijetnja", naglasio je Milanović.

Što se tiče mogućeg spajanja ministarstava branitelja i obrane, Milanović je kazao da ih on ne bi spajao, odnosno ukidao Ministarstvo branitelja. Na pitanje o "njegovom prijatelju" Željku Runji, koji je potpredsjednik ruske državne naftne kompanije Rosnjeft te je pod sankcijama, Milanović je potvrdio da zaista jesu prijatelji.

"Čak mi je i neki daljnji rod. On je ustvari 'američki čovjek' tamo, njega je u Moskvu doveo bivši ministar vanjskih poslova SAD-a Rex Tillerson, predsjednik Uprave Exxona", ustvrdio je Milanović. Dodaje da je Runje, koji je američki državljanin, prije manje od godinu dana obitelj doveo u Zagreb te da uskoro planira u mirovinu.

Pročitajte više