Milanovićev stariji sin stažira kod Freda Matića. Za to dobiva 1400 eura mjesečno

Foto: PIXSELL/Patrik Macek

MILANOVIĆEV stariji sin Ante Jakov Milanović stažira u Europskom parlamentu u Bruxellesu. Radi u uredu SDP-ovog europarlamentarca Predraga Freda Matića. "Uzimam stažiste na dva mjeseca kako bi što više mladih moglo proći kroz taj proces", rekao je Fred Matić, prenosi Jutarnji.

Milanovićev sin u Bruxellesu je tek tjedan dana. "Baš sam došao sa sjednice Odbora za ribarstvo, a na njoj su bili i stažisti. Sudjeluju u svemu i za vrijeme stažiranja imaju priliku vidjeti sve procese koji se zbivaju u Europskom parlamentu", dodao je Matić.

Naknada za staž 1400 eura

Matić je Jutarnjem kazao da je kod njega dosad stažiralo 15 mladih ljudi iz Hrvatske. Pojasnio je po kojem principu ih prima. Kaže da mu trećinu predlože prijatelji i poznanici, trećina budu SDP-ovci, a trećina mladi koji su se javili na natječaj. Ne postoje nikakva pravila po kojem principu ih se bira, kaže Matić.

Za rad u Uredu europarlamentarca Matića stažisti dobiju naknadu od 1400 eura. Milanovićev stariji sin Ante Jakov završio je Klasičnu gimnaziju u Zagrebu, nakon čega je upisao pravni fakultet u Nizozemskoj, koji je prekinuo i vratio se u Hrvatsku. Neko vrijeme honorarno je radio za TV Jadran, a čime se bavio nakon toga - nije poznato. 

Pročitajte više