Milena Dravić u Zagrebu predstavila "Ljubav i druge zločine"

LEGENDA jugoslavenske kinematografije Milena Dravić predstavila je danas u Zagrebu svoj novi film "Ljubav i drugi zločini" koji će publika Zagreb film festivala moći pogledati večeras u 22:30 u Kinu SC u sklopu natjecateljskog programa festivala.

Srpska je glumica svoj film predstavila na konferenciji za novinare na kojoj je sudjelovala zajedno s redateljem Stefanom Arsenijevićem i producentom filma Predragom Mitrovićem. Mileni Dravić ovo je već treća suradnja s Arsenijevićem; prvi put je s njim radila na njegovom kratkom filmu još dok je bio student režije.  "Jednom smo snimali na vrhu beogradskog solitera na minus 15 stupnjeva, bilo je kao na nekom hollywoodskom filmu. No, također smo radili i na plus 40 u tramvaju, tako da smo isprobali sve ekstremne uvjete", kazao je Arsenijević o svojoj "muzi".

Milena Dravić kaže kako je oduševljena što je opet dobila priliku raditi s njim jer, kako kaže, između njih postoji nekakva specifična veza. "Svidio mi se Stefanov scenarij i naprosto smo bili oduševljeni što smo se upoznali. Stefan mi je vratio život glumice i kad je došla ova uloga, prihvatila sam je, opet jer se dobro razumijemo. Stefan, bez obzira što je mlad, itekako je pripremljen i fantastično radi s glumcima, a to je za nas najvažnija stvar", kazala je Milena Dravić.

"Ljubav i drugi zločini" smješten je na betonske pločnike Novog Beograda "socijalističkog grada budućnosti". Glavna protagonistica filma, Anica je u kasnim tridesetima, nezadovoljna svojim životom te odlučuje ukrasti velik novac i zauvijek napustiti zemlju. Film je slijedi tog sudbonosnog dana od jutra do kasnih noćnih sati. Anica provodi dan tiho se pozdravljajući, tajno ostavljajući stvari kod prijatelja i osvećujući se, što joj donosi veliko zadovoljstvo za kojim je uvijek čeznula. U filmu, uz Milenu Dravić, igraju Anica Dobra, Vuk Kostić i Fedja Stojanović.

P.V.
Foto: ZFF

Pročitajte više