Milićev prijatelj jedini od svih nije imao uvjete za posao. Zaposlen je manevrom

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

NAKON više od mjesec dana stigla je konačna potvrda. Niko Dujmović, prijatelj glasnogovornika vlade Marka Milića za kojeg je Milić slao poruke tadašnjem šefu Hrvatskih šuma, jedini od zaposlenih pripravnika nije ispunjavao uvjete natječaja za pripravnički staž u Hrvatskim šumama, navodi Telegram.

Stvari su, međutim, još gore. Prijatelj bliskog suradnika premijera Andreja Plenkovića primljen je na radno mjestu u podružnici Buzet. Radilo se, po svemu sudeći, tek o manevru da se Dujmovića zaposli na radno mjesto u Zagrebu.

Jedini od svih nije imao tražene uvjete, ali je napravljen manevar s prijavom na radno mjesto u Buzetu

Naime, za jedno radno mjesto u upravi Hrvatskih šuma u podružnici Zagreb javilo se dosta kandidata, njih 12. Svih dvanaest je, dakako, završilo traženi diplomski studij Urbanog šumarstva. 

Svih 11 kandidata koji nisu prošli u Zagrebu imalo je, dakle, završen diplomski studij šumarstva, za razliku od Dujmovića. No zato se našao način da se prijatelja Plenkovićevog glasnogovornika ugura u Hrvatske šume. Milić se kao jedini kandidat javio za pripravničko mjesto u Buzetu gdje je primljen unatoč tome što nije zadovoljavao formalne uvjete natječaja.

Na prvi dan pripravničkog ugovora, 1. listopada 2018. godine Niko Dujmović je, međutim, raspoređen na radno mjesto u Zagrebu.

Prijatelj Marka Milića u ovom je javnom poduzeću primljen na pripravnički staž (a kasnije dobio i ugovor o radu, prvo na određeno, a zatim i na neodređeno vrijeme) na natječaju na kojem se diljem Hrvatske popunjavalo 88 radnih mjesta. Samo jedan jedini kandidat od svih primljenih nije imao traženi diplomski studij šumarstva. Milićev prijatelj Dujmović, piše Telegram koji je informacije od Hrvatskih šuma dobio tek nakon mjesec dana, temeljem Zakona o pravu na pristup informacijama.

Pročitajte više