Milijarderu poginulo troje djece na Šri Lanki: "Ovaj gubitak je neshvatljiv"

Foto: EPA

U ISLAMISTIČKIM napadima na Šri Lanki u kojima je poginulo preko 250 osoba poginulo je i troje djece danskog milijardera Andersa Holcha Povlsena.

Povlsen je naslijedio danski trgovački lanac Bestseller koji je procijenjen na oko 4,5 milijardi funti. On je i najveći dioničar u poznatoj online trgovini Asos te drugi najveći dioničar u njemačkoj online trgovini Zalando. 

46-godišnji Povlsen sa šest godina mlađom suprugom imao je četvero djece - Almu, Astrid, Agnes i Alfreda. Alma je prije nekoliko dana na Instagramu objavila fotografiju dvije sestre i brata sa Šri Lanke.

U napadima su poginuli Alma, Anges i Alfred, a Danci su za njih prošlog tjedna održali komemoraciju na kojoj je pročitano pismo njihova oca.

Građani se okupili na komemoraciji

Prošlog tjedna su se na komemoraciji za troje poginule djece Povlsena okupili mještani grada iz kojeg ta obitelj dolazi. 

U Stavtrupu u blizini Aarhusa okupili su se ljudi koji su u spomen na njih nosili baklje i upaljene svijeće.

Na komemoraciji je svećenik pročitao i poruku Holcha Povlsena i njegove supruge Anne.

“Gubitak naše voljene djece nam je neshvatljiv”

“Šaljemo vam pozdrave, naše misli i duboku zahvalnost za sve pozdrave koje primamo ovih dana. 

Gubitak naše voljene djece Alme, Agnes i Alfreda nam je u potpunosti neshvatljiv.

Uz sve dobre ljude koje imamo uz nas, bliske prijatelje, talentirane kolege i dragu obitelj, skupa ćemo prebroditi ovo.

Jako cijenimo ljudskost koju ste pokazali večeras, ne samo našoj djeci i obitelji, nego i svim žrtvama okrutnih napada na Šri Lanki”, poručili su.

Planirao im je ostaviti golema imanja

Povlsen, koji je najveći dioničar popularne online trgovine Asos, prošlog je tjedna u otvorenom pismu objavljenom na stranicama svoje kompanije napisao da planira goleme posjede u Škotskoj ostaviti svojoj djeci. 

Povlsen ima 220.000 hektara zemljišta koje je želio očuvati preko svog projekta Wildland te na njega vratiti ugrožene vrste, odnosno oživiti davno uništena staništa. Kako je napisao u otvorenom pismu, nadao se da će njegova djeca nastaviti s tim projektom nakon što on i supruga umru, prenio je prije pet dana Herald Scotland.

"U našem domu u Glenfeshieju, i Anne i ja, naša djeca i roditelji, uživali smo u dubokoj vezi s tim prelijepim krajolikom. Kako je naše imanje raslo, a naša vizija postajala jasnija, odlučili smo sve objediniti u projekt koji zovemo Wildland. To je naša velika i cjeloživotna obveza, ne samo prema nama, već prema škotskom narodu i prirodi, obveza u koju snažno vjerujemo. Želimo obnoviti dijelove gorja, vratiti ih u prvobitno stanje i popraviti štetu koju im je čovjek nanio. Brojna su osjetljiva imanja koja imaju predivnu priliku da ih obnovimo i vratimo u život. Postoje i arheološki važne strukture koje smo dužni štititi. Naša vizija je da projekt Wildland pruži sigurnost i trajnu vezu ne samo onima koji žive na tim područjima, već i širim zajednicama. Radimo na potpuno održivom modelu; sve u skladu s projektom koji je dugotrajniji od onog što ćemo Anne i ja doživjeti u svom životu", napisao je.

Pročitajte više