Milinović krenuo u rat s Kosoricom: Šefica stranke je kriva za izborni poraz!

"OVO JE zasigurno najlošiji rezultat u povijesti HDZ-a", izjavio je Darko Milinović na konferenciji za novinare u Gospiću, održanoj nakon sjednice Županijskog odbora HDZ-a. Zaključeno je da su zadovoljni rezultatima u devetoj izbornoj jedinici, kao i u Gospiću, jedinom hrvatskom gradu u kojem je pobjedu odnio HDZ.

Lički HDZ-ovci su, međutim, razočarani rezultatom na nacionalnoj razini. "HDZ nije na koljenima, ali mogli smo postići bolji rezultat", uvjeren je Milinović. Lički "šerif" je jasno dao do znanja koga smatra najodgovornijim za izborni poraz.

"Odgovornost snosi prva osoba u stranci. Ja sam na zadnjim lokalnim izborima rekao da ću dati ostavku ako HDZ ne da župana. Da bude jasno, ne tražim ostavku Jadranke Kosor, niti bi bih podržao takvu inicijativu, ali naravno da predsjednica stranke mora snositi dio odgovornosti. Da smo pobijedili na izborima, nitko ne bi slavio Darka Milinovića, već Jadranku Kosor", kazao je Milinović. 

Na novinarsko pitanje hoće li se kandidirati za predsjednika stranke, Milinović nije dao jasan odgovor. "Kada dođe vrijeme, o svojoj ću odluci najprije obavijestiti predsjednicu stranke, a zatim i hrvatsku javnost. Mislim da je to demokratski standard", kazao je Milinović.

Demokratski standard, međutim, nije ideja da bi za svaku poziciju trebao biti samo jedan kandidat, koja dolazi iz krugova bliskih Kosorici. Milinović je najavio da će se lički HDZ-ovci protiv toga oštro boriti. "To bi bio korak unatrag. Ako bude tako, HDZ ne može računati na blistavu budućnost", kaže Milinović, te dodaje da će se "boriti za demokratizaciju HDZ-a na svim razinama".

Pročitajte više