Milinović ne prašta: Liječnik koji je otkrio aferu oko cjepiva dobio otkaz

SREĆKO SLADOLJEV, član Nadzornog odbora Imunološkog zavoda u Zagrebu, koji je otkrio aferu oko nabavke neregistriranog cjepiva protiv svinjske gripe u vrijednosti od 330 milijuna kuna dobio je danas otkaz ugovora o radu. Informaciju je potvrdio sam Sladoljev u razgovoru za Business.hr.

"Dobio sam otkaz s obrazloženjem da sam objavio poslovnu tajnu o suradnji Imunološkog zavoda i tvrtke Novartis", objasnio je Sladoljev.

Podsjetimo, Imunološki zavod u Zagrebu dogovorio je kupnju 4,5 milijuna doza cjepiva protiv svinjske gripe od švicarske tvrtke Novartis, što će Hrvatsku koštati 330 milijuna kuna. No, Zavod je također potpisao ugovor kojim se obvezuje na prihvaćanje rizika od nedjelotvornosti i nuspojava, što zapravo znači da je Ministarstvo zdravstva odobrilo kupnju cjepiva koje uopće ne mora djelovati! Prema napisima iz medija cjepivo nije provjereno, a ni registrirano.

Iz Sindikata zdravstva i socijalne skrbi uprli su prstom u potpredsjednika Vlade Damira Polančeca, ministar zdravstva Darka Milinovića i ravnateljicu Imunološkog zavoda kao glavne krivce, no na kraju je stradao - zviždač.

Pročitajte više