Milinović šuti: Ravnatelj Uprave za medicinske poslove pijan pobjegao s mjesta nesreće

VIBOR DELIĆ, ravnatelj Uprave za medicinske poslove Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi pobjegao je s mjesta prometne nesreće koju je uzrokovao pod utjecajem alkohola. Ravnatelj, koji je inače liječnik, bio je pod utjecajem alkohola (izmjereno mu je 1.46 promila), a nakon alkotestiranja zatražio je i vađenje krvi.

Naime, prema službenom izvještaju Bjelovarsko-bilogorske policijske uprave 51-godišnji Delić 8. siječnja oko 21.50 sati upravljao je s Citroenom C5 (ZG) Rovišće, Zagrebačkom ulicom, u pravcu Bjelovara. Policija nije navela identitet,  no saznajemo kako je riječ o Deliću koji je, recimo i to, vozio službeni automobil.

Pretjecao pa udario automobil

"Prilikom pretjecanja nije držao svoje vozilo na dovoljnoj udaljenosti od vozila koje pretječe  te je desnim bočnim krajem automobila udario u lijevi bočni kraj Opel Astre s kojom je upravljao 42-godišnjak iz Bjelovara. Odmah nakon prometne nesreće vozač Citroena je s vozilom napustio mjesto događaja te je po policijskim službenicima zaustavljen u prometu na Trgu  S.  Radića u Bjelovaru. Alkotestiranjem je  utvrđena  prisutnost alkohola u organizmu samo kod vozača Citroena (1.46 g/kg) te mu je na osobni zahtjev izvađena krv radi analize na alkohol. Protiv njega slijedi optužni  prijedlog", stoji u službenom policijskom izvještaju.

Slijedom ovih informacija nazvali smo Upravu za medicinske poslove, no Vidićeva tajnica nas nije mogla spojiti s ravnateljem koji je bio na sastanku. Kada smo joj rekli da nam ravnatelj treba za izjavu o prometnoj nesreći, odgovoreno nam je da se obratimo glasnogovornici Ministarstva Zori Lažeti.

Milinović šuti

No, iz Ministarstva zdravstva nisu nam htjeli odgovoriti do dogovorenog roka, a od nesreće je prošlo deset dana. Milinovića smo upitali hoće li biti sankcija te kojim poslom se u službenom automobilu uputio "pijani ravnatelj" u kasnim večernjim satima, ali odgovor nije stigao.

Za kraj, spomenimo i kako iz nekih ne baš sasvim jasnih razloga priča o Deliću nije uspjela prodrijeti do masovnih medija. Iako se nesreća, kao što smo istaknuli, dogodila prije desetak dana i iako su neki lokalni mediji javili da je ugledni liječnik u pijanom stanju, službenim automobilom izazvao nesreću pa zatim pobjegao, ta informacija sve do sada se nije uspjela probiti u mainstream medije.

Pročitajte više