Miljuša ispred bolničke sobe čuva policija

NOVINARA Dušana Miljuša, koji se nakon brutalnog napada oporavlja u bolnici, odlučila je zaštititi policija. Miljuš je tako dobio policijsku zaštitu ispred bolesničke sobe u KB Zagreb na Rebru, dok su liječnici zabranili posjete.

Pretučeni je novinar već prije kazao kako mu je zaštita nuđena i ranije, zbog brojnih prijetnji, no nije ju uzeo.

Policija je do sada ispitala pedesetak osoba koje bi mogle biti povezane sa, onim što nisu okarakterizirali kao pokušaj ubojstva na novinara crne kronike Jutarnjeg lista.

Iako ne žele reći je li među tim osobama Zlata Petrač, neslužbeno se doznaje da majka osuđenog otmičara Hrvoja Petrača nije među do sada ispitanim sumnjivcima. Ona je posljednja u nizu osoba koje su prijetile novinaru.

Policija napad na Miljuša još uvijek tretira kao "nanošenje teških tjelesnih ozljeda", unatoč tome što je zaradio dvostruki prijelom ruke štiteći glavu od udarca metalnom šipkom. I činjenice da su napadače vikom otjerali susjedi.

Zbog načina na koji je napad na njega izvršen, Miljuš je uvjeren da se radi o profesionalcima, odnosno da je napad organiziran iz osvete, dok je popis onih koji su bili sposobni narediti taj čin podugačak, zbog njegovog dugogodišnjeg pisanja o hrvatskom krim miljeu.

A.P.
Foto : A.B.

Pročitajte više