Milošević potvrdio: Ikea sigurno stiže u Hrvatsku!

"DO KRAJA veljače napravit ćemo dva od tri koraka za dolazak Ikee u Hrvatsku", najavio je jutros na Hrvatskom radiju ministar investicija Ivan Domagoj Milošević.

Ministrov optimizam ipak ne znači da ćemo po jeftini namještaj uskoro bez putovnice, jer se centar u Rugvici, na istočnom ulazu u Zagreb, vjerojatno neće otvoriti prije druge polovice 2012.

Problemi za švedske investitore pojavili su se nakon što su iskeširali oko 26 milijuna eura za 400 tisuća kvadratnih metara zemljišta budućeg centra, a HAC nije želio izdvojiti ogroman novac za gradnju pristupa s autoceste i premještanje naplatnih kućica. Iako Milošević nije rekao što će se riješiti do kraja veljače, vjerojatno je riječ baš o prometnim problemima na relaciji HAC-Ikea.

Zanimljivo je napomenuti da opsjednutost štednjom premijerke Kosor nije ništa prema šparnosti vlasnika Ikee Ingvara Kamprada. Car jeftinog namještaja i jedan od najbogatijih Europljana i dalje čeka kraj radnog vremena kako bi na tržnici kupio jeftinije povrće, vozi stari Volvo i hrani se u skromnim restoranima u sklopu svojih trgovačkih centara. Povremeno koristi gradski prijevoz, leti samo ekonomskom klasom, a radnici znaju da papir koji se koristi u tvrtki uvijek mora biti ispisan s obje strane. No, da nije sve tako idealno, pokazala je proteklih tjedana švedska televizija koja je objavila dokumentarac o njemu u kojemu se tvrdi kako je Kamprad iskorištavao radnike i izbjegavao plaćanje poreza.

Pročitajte više