Mimica primio voditelja misije OESS-a u RH Semnebyja

HRVATSKA vlada maksimalno radi na približavanju Europskoj uniji, a misija OESSa može odigrati vrlo značajnu ulogu u nastojanjima Hrvatske da ostvari europske standarde, rekli su tijekom susreta u ponedjeljak predsjednik saborskog Odbora za europske integracije Neven Mimica i voditelj misije OESSa u RH, veleposlanik Peter Semneby.

U priopćenju saborske službe za odnose s javnošću kaže se da su teme razgovora bile aktivnosti misije OESS-a i napori Hrvatske za uključivanjem u eurointegracije.

"Hrvatska Vlada maksimalno radi na približavanju Europskoj uniji, što je rezultat kontinuiteta hrvatske politike, ali i kratkog roka Unije za davanje mišljenja koje bi Hrvatsku učinilo kandidatom za punopravno članstvo", rekao je Mimica.

Semneby je rekao kako misiju OESS-a smatra partnerom Hrvatske u ostvarenju temeljnih ciljeva poput povratka izbjeglica, veće slobode medija i pitanja ljudskih prava, kaže se u priopćenju.

Također se navodi kako su se sugovornici suglasili oko nužnosti da Hrvatska riješi pitanja ratnih zločina, osobito kroz domaće sudstvo, a obostrano je iskazana i želja za daljnjom suradnjom na tom i na drugim područjima.

(Hina) pp/xdam ysd

Pročitajte više