Mimica u Sisku: I kupnja Željezare pokazuje da smo sve bliži EU-u

MINISTAR za europske integracije Neven Mimica danas je na zajedničkoj sjednici Savjeta za europske integracije Sisačko-moslavačke županije i Gospodarskog vijeća Županijske komore Sisak izjavio "da i primjer ruskog Mečelja, koji je kupio Željezaru Sisak, govori u prilog sve bližeg povezivanja Hrvatske s Europskom unijom".

"Mečelj nije došao u Sisak samo radi Željezare, već je tu hrabru investicijsku odluku donio vodeći računa o tome da će Hrvatska vrlo brzo biti članicom Europske unije, pa će i toj tvrtki biti otvoreno tržište Unije", istaknuo je Mimica.

Govoreći o približavanju Hrvatske Europskoj uniji, Mimica je istaknuo da je zadaća Ministarstva za europske integracije stvoriti i ojačati svijest građana o koristi koju će imati oni, tvrtke, regija i cijela država od uključivanja Hrvatske u Europsku uniju".

Sisačko-moslavački župan i predsjednik Županijskog savjeta za europske integracije Đuro Brodarac ustvrdio je da "mnoge naše tvrtke i političari mogu učiti na primjeru ruskog Mečelja". "Oni su vidjeli da, iako veliki, ne mogu opstati sami na Uralu i odlučili su povezivati se s drugim zemljama, zbog čega su došli u Željezaru Sisak i Hrvatsku", rekao je Brodarac.

O ekonomskim kretanjima i gospodarstvu Sisačko-moslavačke županije govorio je predsjednik Županijske komore Sisak Antun Bobetko.

Pročitajte više