Ministar Beroš: Koronavirus ne smije slobodno cirkulirati među ljudima

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

MINISTAR zdravstva Vili Beroš još je jednom komentirao glavnu temu u Hrvatskoj - koronavirus.

Rekao je kako nema nikakvih novosti te da i dalje prate situaciju.

"Pratimo situaciju iz sata u sat"

"Jučer su uvedene mjere koje će, vjerujem, dodatno konsolidirati naš zdravstveni sustav. Pratimo situaciju iz sata u sat i prilagođavamo se. U ovom trenutku i dalje je epidemiološka situacija u Hrvatskoj mirna i nadam se da će čim duže tako ostati. Za očekivati je pojavu pojedinačnih slučajeva, no ono što je potrebno maksimalno odgoditi je pojava slobodne cirkulacije virusa u populaciji, a to još nije tako", kazao je Beroš za N1.

Neki znanstvenici istaknuli su kako bi broj zaraženih u Hrvatskoj mogao biti veći.

"Apsolutno vjerujem struci"

"Mi smo na vrijeme poduzeli mjere za koje vjerujem da su uzrokovale da je ova situacija ovakva. Pitanje je što bi bilo da su oni poduzeli mjere. Ja sam neurokirurg, liječnik sam, međutim ne pada mi napamet komentirati takve stvari. Dakle, apsolutno vjerujem struci i prepuštam njima odluku da procjenjuju ono što je najbolje i najpotrebnije napraviti u ovom trenutku", naglasio je Beroš.

"Stoga zahvaljujem svima koji dobronamjerno komentiraju ovu situaciju, ali trebalo bi prepustiti baš stručnjacima epidemiološke struke i infektolozima da vode priču jer znanstvenici općeg usmjerenja imaju svoja viđenja koja su ponekad utemeljena na nekim drugačijim razmišljanjima. Ja se držim struke", rekao je i dodao kako to nije kritika znanstvenicima.

"Svima onima koji su dobro utemeljeni, apsolutno zahvaljujem na komentarima. Vjerujem struci. I dosad smo stvarno pokazali određene rezultate. Poduzimamo sve što nam struka nalaže", zaključio je ministar zdravstva.

Pročitajte više