Ministar Bošnjaković u Brezovici: Recimo ne antifašizmu

Foto: Borna Filic/PIXSELL

DANAS se u šumi Brezovici kod Siska, u organizaciji Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH, Grada Siska i Sisačko-moslavačke županije, obilježava Dan antifašističke borbe. Svečanost je počela intoniranjem hrvatske i europske himne te minutom šutnje za poginule.

Na obilježavanje nije došao državni vrh, a ispred vlade je stigao ministar Bošnjaković koji je održao govor.

Za N1 je prokomentirao kako prebrojavanje tko je stigao, a tko ne, i nema puno smisla.

"To prebrojavanje tko je stigao, tko nije, nema puno smisla. Ja dolazim uime premijera, institucije vlade. Što se tiče Ureda predsjednice, to ne znam kakva je situacija. Mislim da će biti dosta ljudi, puno se ljudi skupilo'', rekao je ministar Bošnjaković.

Bošnjaković održao govor

Potom je održao i govor u kojemu je rekao da je Hrvatska dala velik doprinos u borbi protiv fašizma. 

"Važno je reći, Hrvatska kao država svoj stav prema antifašizmu iskazala je Ustavom. Demokratska smo država i imamo pravo na različitost mišljenja i nećemo zbog toga završiti iza rešetaka. Antifašizam je u korijenima Hrvatske države i to treba njegovati. To naše nove generacije koje dolaze moraju znati. Nahrupilo je jedno veliko zlo tih devedesetih godina i pokazali smo da čuvamo svoj dom i vrijednosti. I Franjo Tuđman, antifašist i Janko Bobetko, bili su antifašisti i dali su ogroman doprinos za ovu zemlju”, rekao je, javlja N1.

No čini se da se ministar pred kraj govora zbunio jer je okupljene pozvao da kažu ne - antifašizmu:

Pročitajte više