Ministar Erlić posjetio Dalmatinsku zagoru, razgovarao s trojicom gradonačelnika

Foto: Šime Erlić/Facebook

Ministar regionalnog razvoja i fondova EU Šime Erlić posjetio je danas Dalmatinsku zagoru, a glavna tema sastanaka s lokalnom upravom bili su učinci realiziranih javnih projekata te planovi provedbe za nove, prijavljene na Program gospodarske i društvene revitalizacije toga kraja.

Program gospodarske i društvene revitalizacije Dalmatinske zagore osigurava bespovratnu financijsku potporu od 10 milijuna eura nacionalnih sredstava kojom će se dodatno potaknuti ulaganje u javne infrastrukturne prioritete, osobito one koji se ne mogu financirati u okviru postojećih programa Europske unije, priopćeno je večeras iz Ministarstva.

Početak investicija krajem ove godine

Provedbom prijavljenih projekata na taj vladin program realizirat će se sadržaji od vitalnog značaja za područje Dalmatinske zagore, a početak investicija očekuje se već krajem ove godine.

Ministar Erlić se u Trilju susreo u gradskoj upravi s gradonačelnikom Ivanom Bugarinom te su među ostalim razgovarali o dogradnji jasličkog dijela Dječjeg vrtića Trilj.

Zajedno su obišli "CEKOM 3LJ" u gospodarskoj zoni Čaporice, projekt sufinanciran europskim sredstvima čija se puna funkcionalnost očekuje do kraja godine, a već sada donosi benefite za lokalno gospodarstvo.

Riječ je o infrastrukturi podignutoj za povezivanje istraživanja i razvoja s poduzetničkim aktivnostima u cilju proizvodnje i komercijalizacije proizvoda temeljenih na samoniklom ljekovitom i aromatičnom bilju Dalmatinske zagore.

Erlić bio i u Vrlici i Drnišu

Radni susreti nastavljeni su posjetima gradovima Vrlici i Drnišu.

Gradonačelnik Vrlike Jure Plazonić predstavio je ministru projekt izgradnje vrtića koji će se financirati sredstvima Programa gospodarske i društvene revitalizacije Dalmatinske zagore te su nakon toga obišli lokalitet Vrličke česme za koji je spreman projekt uređenja.

Drniški gradonačelnik Josip Begonja iznio je detalje o pripremljenim projektima koji se tiču javne rasvjete, sustava odvodnje te izgradnje hostela. Svi su prijavljeni i očekuju financiranje, navodi se u priopćenju.

Pročitajte više