Ministar Ljubičić zastupnici Lugarić: Ne čudi me, s obzirom da ste mladi, da vas zanima seksualni odgoj

NA PITANJE zastupnice SDP-a Marije Lugarić tijekom aktualnog prijepodneva u Hrvatskom saboru o tome kada će Povjerenstvo Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi donijeti odluku o programu seksualnog odgoja u školama, ministar Neven Ljubičić je rekao da je to jedno "jako lijepo pitanje", te da mu je jasno da to zastupnicu zanima, s obzirom da je mlada. Na neprimjerenu saborski zastupnici i članovi Vlade su - prasnuli u smijeh.

Lugarić je napomenula da je prije dva mjeseca ministru postavila isto pitanje, međutim, on je odgovorio da nema osobni stav, nego da o tome odlučuje Povjerenstvo, te da djecu treba prvo naučiti prati ruke

"Mene ne čudi, s obzirom da ste mladi, da vas zanima seksualni odgoj, ali ja se ne bavim seksualizmima, nego zdravstvenim odgojem. Radna skupina bi sljedećeg tjedna trebala donijeti konačni odgovor o uvođenju seksualnog odgoja u škole." - objasnio je ministar.

Zastupnica Lugarić kratko je odgovorila da joj nisu jasne osobne kvalifikacije da je ona mlada, te da misli da nisu primjerene  Rekla je da se ne radi ni o kakvim seksualizmima, nego da je dokazano da seksualni odgoj pomaže u prevenciji širenja spolnih bolesti.

A.B.

Pročitajte više