Ministar Mimica na svjetskom ekonomskom forumu u Davosu

HRVATSKI ministar za europske integracije Neven Mimica sudjelovat će na Svjetskom ekonomskom forumu u švicarskom Davosu 25. do 27. siječnja, priopćilo je Ministarstvo za europske integracije.

Svjetski ekonomski forum okuplja ugledne poslovne ljude i političare iz cijelog svijeta, a teme koje se raspravljaju na nizu okruglih stolova i sastanaka tijekom trajanja Foruma, vezane su za globalne gospodarske i industrijske trendove i promjene.

Ministar Mimica sudjelovat će na okruglim stolovima posvećenim proširenju EU pod nazivom ´Susret s državama kandidatima za članstvo u EU´ i restrukturiranju regije - ´Jugoistočna Europa u fokusu´.

Na panelu ´Susret s državama kandidatima za članstvo u EU´, koji se održava u subotu 25. siječnja, uz ministra Mimicu sudjelovat će i Javier Solana, visoki predstavnik EU za zajedničku vanjsku i sigurnosnu politiku, Kristina Ojuland, ministrica vanjskih poslova Estonije, Vaira Vike-Freiberga predsjednica Latvije t Grzegorz Kolodko, zamjenik premijera i ministar financija Poljske.

Na panelu posvećenom jugoistočnoj Europi sudjelovat će muftija Mustafa Cerić, slovenski predsjednik Janez Drnovšek, predsjednik Europske banke za obnovu i razvoj Jean Lemierre i predsjednik rumunjske vlade Adrian Nastase.

Pročitajte više