Ministar Mlinarić demantira tvrdnje o reorganizaciji MUP-a

MINISTAR unutarnjih poslova Marijan Mlinarić demantirao je danas u saborskom aktualnom prijepodnevu medijske tvrdnje o reorganizaciji tog Ministarstva, odnosno o njegovu vraćanju na ustroj prije 2000. godine.

Dizanje Ureda za sigurnost osoba i prostora na razinu uprave na čelu s pomoćnikom ministra, jedina je promjena u MUP-u, sve drugo ostalo je po starom, odgovorio je Mlinarić zastupnici Zdenki Babić-Petričević (HDZ).

Ministar zdravstva i socijalne skrbi Andrija Hebrang najavio je da će se u zdravstvu ustrojiti sustav gdje će financijska kontrola biti na jednom mjestu kako bi se u slučaju poremećaja moglo reagirati na vrijeme.

Potvrdio je da ukupan dug u zdravstvu iznosi 7,3 milijarde kuna, da se do tog podatka došlo pojedinačnim obraćanjem ustanovama, odnosno da nije bilo središnje evidencije duga.

Hebrang je odbacio špekulacije o obustavi natječaja za nabavku medicinske opreme.

Nema trajnog zaustavljanja natječaja, obustavit će se samo natječaji koji nisu bili usklađeni s troškovima, rekao je Hebrang opetujući da se radi o natječajima vrijednim oko 88 milijuna kuna.

Nema opasnosti od zaustavljanja bilo kojeg projekta koji je potpisala bivša vlast, a koji su planirani, potpisani i ugovoreni, poručio je ministar.

Hebrang je iznio i neke podatke iz ankete koja se provodila među korisnicima zdravstvenog osiguranja s pitanjem jesu li zadovoljni zdravstvenim uslugama.

Najavivši da će na zahtjev javnosti objaviti te podatke, iako je na anketu odgovorilo tek 18 posto osiguranika, Hebrang je rekao da je u ocjenama od nula do pet zadovoljstvo zdravstvenom zaštitom iskazalo 4,4 posto ispitanika.

Pročitajte više