Ministar o diplomatkinji rasistici: Nema govora o hakiranju, tražit ćemo otkaz

Foto: Index

MINISTAR vanjskih poslova Gordan Grlić Radman ispred zgrade Ministarstva dao je izjavu o suspenziji hrvatske diplomatkinje Elizabete Mađarević zbog njenih skandaloznih rasističkih stavova. 

"Ona je povučena s dužnosti, njen mandat prestaje, ona je pod suspenzijom. Diplomat nikad nije privatna osoba. Postoji i raskid radnog odnosa. Ne možemo prejudicirati odluku suda, ali sudu ćemo podastrijeti sve dokaze o povredi. Utvrdili smo da nema nikakvog govora o hakiranju", rekao je hrvatski šef diplomacije potvrdivši da se diplomatkinji rasistici sprema otkaz.

Novinarka Al Jazeere Radmana je pitala kako diplomatkinja sve ove godine radi iako već dulje iznosi te stavove i tek se nešto poduzima nakon što je Index to objavio. 

"Trebala je pokrivati određene poslove, izabrana je na internom natječaju. Došla je na upražnjeno mjesto kolege koji je otišao u mirovinu. Ja nisam na Facebooku, ne znam što se tamo objavljuje", odgovorio je Radman da ništa nije znao iako je poziciju ministra došao upravo s mjesta hrvatskog veleposlanika u Njemačkoj. 

"Vidim danas da pišu njemački mediji o tome, to baš nije zgodno, to baš nije lijepo", dodao je Radman. 

"Sustav je dobar, ali tehnologija i digitalizacija koliko ima prednosti, ima i mana", rekao je hrvatski šef diplomacije.

Pročitajte više