Ministar Pankretić u Virovitičko-podravskoj županiji

MINISTAR poljoprivrede i šumarstva Božidar Pankretić danas je u Virovitičkopodravskoj županiji obišao poljoprivredno poduzeće "Orahovicu" i uništene pogone "Eurovoća" te na tribini HSSa odgovarao na upite poljodjelaca. 

U pratnji doministra Josipa Hrale i župana Ivana Begovića Pnkretić je obišao poduzeće "Orahovicu" i razgovarao s članovima poslovodnog odbora, tehnološke službe i direktorom Dušanom Alebićem.

Alebić je, govoreći o stanju u poduzeću i zaokruženu proizvodnom ciklusu od ratarske djelatnosti do prerade, istaknuo kako je upravo takav način proizvodnje održao poduzeće u kojem je danas zaposleno 700 radnika.

Nakon uspješne konsolidacije radnici će privatizirati "Orahovicu" putem ESO-programa, pa ih je zanimala mogućnost smanjenja kamata na zajmove kako bi privatizacija bila što uspješnija. Ministar Pankretić obećao im je punu potporu Ministarstva.

Pankretić je obišao i uništene pogone tvrtke "Eurovoća" koje bivši vlasnik nije održavao četiri godine, a novi ih nastoje što prije urediti kako bi mogla početi ovogodišnja proizvodnja.

Na tribini HSS-a u Novoj Jošavi kod Orahovice ministar je na pitanje poljoprivrednika zašto se državna zemlja još ne prodaje i ne daje zakup i tko koči gradove i općine da raspišu natječaj za to odgovorio: "U Virovitičko-podravskoj županiji svih 13 općina i tri grada izradili su vrlo dobre programe koje je Ministarstvo pozitivno ocijenilo i poduprlo. No još nije riješeno pitanje vlasništva zemlje u gruntovnicama i katastrima."

(Hina) gga jn

Pročitajte više