MINISTAR PANKRETIĆ U ZLATARU

Ministar poljoprivrede i šumarstva Božidar Pankretić istaknuo je danas u Zlataru da suša koja je učinila veliku štetu poljoprivrednicima ne bi smjela služiti za politička prepucavanja.

Suša, kakva nas nije pogodila u posljednjih sto godina, učinila je poljoprivrednicima veliku štetu i ne bi smjela služiti za politička prepucavanja. "Ne bih htio da se licitira o toj nesreći poljoprivrednika. Naprotiv, treba se dogovoriti kako da Vlada, županije i općine pomognu onima koji su pretrpjeli najveće štete", rekao je ministar Pankretić prigodom otvorenja 3. izložbe stoke i 5. izložbe konja Krapinsko-zagorske županije, koja je danas održana u Zlataru.

Ministar Pankretić pohvalio je kakvoću izloženih grla, dodajući kako mu je žao što je izloženo samo pedesetak grla krupne stoke. Zagorje bi moglo u tome biti mnogo brojnije, i na ovakvim izložbama i u uzgoju i držanju stoke.

Na novinarsko pitanje o njegovu sudjelovanju u otkrivanju nezakonitosti u Državnim robnim zalihama, ministar Pankretić je odgovorio kako je njegova dužnost bila skrenuti pozornost na određene nezakonitosti. "Ja nisam na strani onih koji bi trebali nešto zataškavati ili ići u krivome smjeru, i to je sve što mogu o tome reći", rekao je ministar Pankretić.

Inače, najboljim grlom na toj stočnoj izložbi proglašena je Beba, krava simentalske pasmine, uzgajivačice Branke Licitar iz Krapinskog Vidovca, mjesta nedaleko od Krapine.

(Hina) dkoz mć

Pročitajte više