Ministar Primorac zbog pravilnika smijenio nedužnu osobu

ROMANA CAPUT JOGUNICA smijenjena je s dužnosti pomoćnice za sport u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, iako je ministar Primorac potvrdio da je faksimil potpisa na sporni Pravilnik o kupalištima udario njegov pomoćnik za pravne poslove Neven Vučković.

Ovakva odluka donesena je nakon Vladine rasprave potaknuta nedavnom aferom oko Pravilnika o sigurnosti na uređenim kupalištima.

Dnevni list 24sata donosi izjavu smjenjene pomoćnice koja se brani tvrdnjama da nije kriva jer sporni Pravilnik nije sadržavao niti slova o tangama ni boksericama, te tvrdi da se i sama šokirala kada je saznala da mora podnijeti ostavku.

"Osjećam se jadno. No, kad vas osoba koja vas predloži za imenovanje pomoćnice za sport zatraži ostavku, najdostojanstvenije što možete napraviti, iako niste krivi, jest dati ostavku." - rekla je, sada već bivša, pomoćnica ministra Primorca.

Ministar je dao izjavu da zbog ovakvih "minornih pitanja ne može smijeniti pola ministarstva."

Jedan od razloga što je Primorac morao brzo naći "žrtvu" je i objavljivanje sramotnog Pravilnika o kupalištima u uglednom britanskom listu Guardianu, u kojem je ismijan.

Pročitajte više