Šustar šuti o kurikularnoj reformi, o tome će nakon praznika: "Ne prihvaćam ostavke"

Foto: FAH

PREDRAG ŠUSTAR, ministar znanosti, obrazovanja i sporta, odbio je zatraženo razrješenje Borisa Jokića i ekspertne skupine koja je radila na cjelovitoj kurikularnoj reformi.

"Kurikularna reforma ide dalje i u tome je dobila  jednoglasnu potporu Vlade Republike Hrvatske. Ne prihvaćam zatraženo razrješenje ekspertne radne skupine. Ukoliko smo uistinu posvećeni provedbi cjelovite kurikularne reforme, preuzmimo odgovornosti koje su nam povjerene", navodi Šustar.

Usto, najavljena je i press konferencija o temi kurikularne reforme, a koja će se održati u petak u 10 sati u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta (dvorana u prizemlju, Donje Svetice 38).

Jokićev tim tražili razrješenje

Podsjetimo, danas u podne ekspertna skupina za kurikularnu reformu na čelu s Borisom Jokićem održala je brzinsku press konferenciju.

U desetak minuta Jokić je objasnio kako s kurikularnom reformom ni on ni njegovi suradnici ne mogu nastaviti, za što su krivi politički pritisci pojedinih zastupnika Hrvatskog sabora te nekih političkih stranaka, poglavito HRAST-a.

> Pametan samo kad šuti: Izravna šteta od ministra Šustara popela se na 54 milijuna kuna

> Pokrenuta peticija za podršku Jokiću i kurikularnoj reformi, broj potpisa raste velikom brzinom

> Katolibanizacija Hrvatske: Zaustavljena reforma školstva, Jokić odlazi

Pročitajte više