Ministar vanjskih poslova kupuje 571 telefon za 925.000 kuna. 1600 kuna po komadu

Foto: Hina Screenshot: YouTube

MINISTARSTVO vanjskih i europskih poslova, kojim upravlja ministar Gordan Grlić Radman, raspisalo je natječaj za 571 fiksni telefon vrijedan 740.000 kuna, i to bez PDV-a odnosno 925 tisuća kuna. Kada se ukupna količina telefona koja se nabavlja, podijeli s vrijednošću natječaja ispada da je Ministarstvo spremno platiti 1620 kuna po komadu. Iz natječajne dokumentacije razvidno je kako to Ministarstvo traži točno određene fiksne telefone, i to MiVoice 6867 IP phone te Mitel MiVoice 6869 IP phone. Riječ je o telefonima kanadske tvrtke Mitel.

"Navedeni SIP telefonski aparati moraju biti kompatibilni i u vezi s postojećom infrastrukturom i sustavima Mitel MX-ONE TSE i Mitel MiVoice A470 radi dostupnosti istih velikom broju korisnika te Naručitelj ne može preuzeti rizik nefunkcionalnosti sustava. Služba MVEP-a samostalno održava telekomunikacijski sustav MVEP-a te je bitno da sustav bude uniforman kako bi se osigurala standardiziranost sustava MVEP-a", navodi se natječaju.

Telefoni koje želi Radman reklamiraju se kao potpuno opremljeni stolni telefoni dizajnirani za bilo koju rukovodeću upotrebu te su namijenjeni onima koji žele vrlo pouzdan, višenamjenski komunikacijski alat koji povećava produktivnost i učinkovitost na radnom mjestu. Telefon ima LCD zaslon od 3.5 inča te HD kvalitetu zvuka.

"To je luksuzan telefon za ljude koji traže uređaj koji odiše klasom i sofisticiranošću", stoji na službenim stranicama.

S obzirom na to da MVPEI traži točno određeni telefon na adresu Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave već je pristigla jedna žalba.

Pročitajte više