Ministar Vujić uputio sućut u povodu smrti akademika Mohorovičića

U POVODU smrti akademika Andre Mohorovičića ministar kulture Antun Vujić izrazio je obitelji i Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti sućut, priopćeno je danas iz Ministarstva kulture.

U izjavi za javnost tim povodom, ministar Vujić ističe kako je akademik Andro Mohorovičić jedna od onih osoba koje i nakon odlaska ostaju trajno prisutne u sredini u kojoj su živjele i djelovale.

Svojom osobnošću, ogromnim znanjem i širokim poznavanjem svoje struke - arhitekture te povijesti i teorije graditeljstva, djelovao je kao znanstvenik i odgajatelj mnogih generacija studenata na Arhitektonskom fakultetu. Izuzetno širokim poznavanjem mnogih znanstvenih i kulturnih disciplina uvijek je stajao na raspolaganju svojim đacima, studentima, kolegama i svima kojima je mogla koristiti njegova pomoć i podrška što je uvijek, nesebično i rado pružao, navodi Vujić.

Ministar kulture naglašava kako je Mohovoričić kao iuzetan čovjek, stručnjak, istraživač kulturne povijesti, a posebno graditeljske baštine, bio omiljen i drag suradnik svim djelatnicima u zaštiti kulturne baštine.

U svim razdobljima svojega bogatog života i djelovanja kao znanstvenik izuzetnog formata i kao čelna osoba mnogih važnih kulturnih i znanstvenih, strukovnih i društvenih ustanova iamo je važnu ulogu u ostvarivanju najznačajnijih aktivnosti u kulturnom životu Hrvatske. Posebno je vrijedna njegova uloga u očuvanju i zaštiti kulturne baštine gdje je njegov savjetodavni, a često i neposredan udio bio nenadoknadiva pomoć u djelovanju ustanova i djelatnika zaštite kulturne baštine, stoji u izjavi ministra Vujića u povodu smrti akademika Mohorovičića.

Pročitajte više