Ministarstvo obrazovanja: S gnušanjem odbacujemo insinuacije Marina Miletića

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

MINISTARSTVO znanosti i obrazovanja (MZO) reagiralo je na izjavu saborskog zastupnika Mosta Marina Miletića, koji je u saborskoj raspravi učitelje i profesore optužio za pedofiliju, te s gnušanjem odbacilo njegove insinuacije dodavši da očekuju njegovu brzu ispriku.

"Kao Ministarstvo koje vodi brigu o zaštiti više od 100.000 zaposlenika u odgojno obrazovnim ustanovama dužni smo reagirati na optužbe saborskog zastupnika Mosta Marina Miletića koji je učitelje i profesore optužio za pedofiliju", ističe MZO.

Miletić: Zanimljivo, najviše pedofila ima među trenerima, učiteljima i profesorima

Podsjetimo, Miletić je u saborskoj raspravi, reagirajući na izlaganje zastupnice Glasa Anke Mrak Taritaš u kojem se osvrnula na zataškavanje pedofilije u Crkvi, rekao da je "zanimljivo da najviše pedofila ima među trenerima, među učiteljima, među profesorima, a onda, nažalost, ima i među različitim duhovnim pastorima, svećenicima i tako dalje".

"S gnušanjem odbacujemo ovakve i slične insinuacije nezabilježene u hrvatskom javnom prostoru te vjerujemo da će se uvaženi saborski zastupnik vrlo brzo ispričati svima koje je svojom izjavom optužio i uvrijedio", poručuju iz MZO-a.

Pročitajte više