Ministarstvo poljoprivrede: Kataviću je mandat na raspolaganju Vladi

NITI RIJEČI o optužbama za kamatarenje nije bilo u današnjem priopćenju Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja o svom zaposleniku i navodnom kamataru Ivanu Kataviću, na koje se čekalo cijeli dan.

Samo su dali do znanja da je savjetniku ministra i glavnom pregovaraču Hrvatske s EU o ribarstvu,  mandat stavljen na raspolaganje, pošto je Katavić bio djelatnik Ministarstva u prošlom mandatu.

"Profesor Ivan Katavić, temeljem svojega stručnoga znanja i iskustva te znanstvenog doprinosa u djelokrugu ribarstva imenovan je na mjesto pomoćnika ministra za sektor ribarstva putem raspisanog natječaja 2001. godine. Njegov mandat, kao i ostalih pomoćnika ministra dan je na raspolaganje Vladi RH danom stupanja na dužnost nove Vlade, sukladno Zakonu o postupku primopredaje vlasti", kažu u Ministarstvu.

Ravnatelji i uprava, napominju, bit će izabrani temeljem novog natječaja, a prilikom izbora vodit će se računa o svim aspektima potencijalnih kandidata.

Podsjetimo, u medije je procurilo da je Katavić zbog duga sa kamatom od 48 posto godišnje od Varaždinca Đure Češljaše "kupio" voćnjak i vinograde za četvrtinu njihove cijene, nakon što je pokrenuo ovrhu zbog posuđenih 12,6 tisuća eura.

A.B.
Foto: Uprava za ribarstvo

Pročitajte više