Ministarstvo prosvjete: Odluka Vlade o neplaćanju štrajka nije "otimačina"

VLADINA odluka da ne plati vrijeme provedeno u štrajku zaposlenima u osnovnim i srednjim školama nije ´otimačina´ niti kršenje kolektivnog ugovora, kako je jučer ustvrdio predsjednik Sindikata hrvatskih učitelja Dalimir Kuba, priopćeno je danas iz Ministarstva prosvjete i športa.

Ministarstvo ističe da će Vlada smanjiti štrajkašima plaću za siječanj, ali će im uskraćeni dio plaće isplatiti najkasnije u roku 15 dana nakon što odrade poslove koje nisu obavili tijekom štrajka.

Izjave Dalimira Kube potpuno su neutemeljne i iz njih je vidljivo da je njegov cilj ´stvaranje nereda u školstvu i njegovo destabiliziranje, kao što je učinjeno i organiziranjem nepotrebnog i unaprijed na propast osuđenog štrajka, budući da niti sindikalno članstvo nije istinito i točno informirano o svrsi i ciljevima štrajka´, kaže se u priopćenju.

Kube tvrdnje da pojedini ravnatelji škola ostaju na svojim mjestima zahvaljujući prijateljskim i susjedskim vezama s ministrom prosvjete Vladimirom Strugarom u Ministarstvu prosvjete ocjenjuju ´izjavama ispod svake ljudske i moralne razine koje ne zaslužuju komentar´.

Za razjašnjenje takvih izjava postoje mjerodavne institucije RH, pa svatko mora biti svjestan svojih javnih istupa i njihovih posljedica, ističe se u priopćenju.

Pročitajte više