Ministarstvo rada: Udrugama invalida 36,5 milijuna kuna od igara na sreću

ORGANIZACIJAMA  i udrugama koje se bave humanitarnom i socijalnom djelatnošću, te problemima osoba s invaliditetom raspodijelit će se ove godine 36,5 milijuna kuna od igara na sreću, rečeno je danas u Ministarstvu rada i socijalne skrbi na prezentaciji modela raspodjele tih sredstava.

Udruge koje se bave problemima invalida dobit će 34 milijuna kuna za osnovnu djelatnost, projekte i građevinske investicije, a humanitarne i socijalne udruge 2,5 milijuna kuna za projekte koje prijave na natječaj.

Prošle godine za udruge invalida bilo je namijenjeno 9,5 milijuna kuna, a ove godine ta sredstva su četiri puta veća zahvaljujući odličnim prihodima Hrvatske lutrije, naglasio je ministar rada i socijalne skrbi Davorko Vidović.

Od ukupnih sredstava od igara na sreću trećina je namijenjena za jačanje nevladinih udruga koje se bave invalidima, rekao je Vidović izrazivši nadu da će se tim sredstvima podignuti razina socijalnih usluga u lokalnim zajednicama, te omogućiti invalidima integracija u zajednicu.

"Modelom raspodjele sredstva od igara na sreću osigurava se maksimalna transparentnost i jednaki uvjeti za sve udruge i organizacije", dodao je Vidović.

Najavio je mogućnost da se do kraja godine ta sredstva povećaju za 20 posto, što će ovisiti o poslovanju Hrvatske lutrije.

Predstavnici nevladinih udruga osoba s invaliditetom izrazili su zadovoljstvo prezentiranim modelom raspodjele sredstva.

Pročitajte više