KOLAPS ZDRAVSTVA

Ministarstvo šalje inspekciju zbog stravičnih slika beba u zagrebačkoj bolnici

Foto: Ana Treščec

DRUŠTVENIM mrežama šire se fotografije blizanaca starih 5 mjeseci koji se, kako kaže njihova majka, trenutno nalaze u Klinici za infektivne bolesti Fran Mihaljević. Ministarstvo zdravstva je objavilo kako će poslati inspekciju u bolnicu.

>> Objavljene slike iz zagrebačke bolnice: Bebe leže u mokraći vezane za krevet

Na fotografijama se mogu vidjeti uplakane bebe nogu zavezanih za krevetić, odjeće mokre od urina te crvene i nadražene stražnjice. Oko ruku imaju role WC papira.

"Nastavno na medijske napise vezano uz  zbrinjavanje blizanaca u Klinici za infektivne bolesti Fran Mihaljević, izvješćujemo Vas kako je Ministarstvo zdravstva, odmah po saznanju za ovaj slučaj, uputilo zahtjev za očitovanjem ravnateljstvu Klinike.  Također, zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravstva će, u pratnji stručnjaka, izvršiti izvanredni inspekcijski nadzor u Klinici. O rezultatima nadzora javnost će biti obaviještena", javljaju iz Ministarstva.

Sestra na kavi

Dječaci se zovu Fran i Filip, a njihova majka Ana Treščec Indexu je ustupila fotografije za objavu. Kako kaže, dječaci su rođeni tri mjeseca prije termina, a u KB-u Fran Mihaljević završili su nakon što su dobili gripu. Za vrijeme bolesti dobili su i rota virus. Majka ih je posjetila jučer u bolnici, a tamo je zatekla ovakvo stanje. Pokušala je razgovarati sa sestrom, ali ona je, kako majka kaže, za to vrijeme bila na kavi.

Osim blizanaca, Ana je majka djevojčice koja ima epilepsiju i zahtijeva posebnu skrb.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.