Ministarstvo: Slovenska tvrtka će zbrinjavati staro mesnokoštano brašno

MINISTARSTVO poljoprivrede i šumarstva izvijestilo je danas da je ministar Božidar Pankretić jučer potpisao sa slovenskom tvrtkom Karantom d.o.o. iz Ljubljane ugovor o zbrinjavanju starih zaliha mesnokoštanog brašna, proizvedena 2001.

Karanta se obvezala da će u roku 15 dana od zaključenja ugovora početi preuzimati, odnosno završiti preuzimanje 4000 tona u roku od tri mjeseca i 2000 tona u roku od pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora.

Ministarstvo se obvezalo da će dobiti međunarodnu svjedodžbu o zdravstvenoj ispravnosti pošiljke (certifikat), kojom se dokazuje da je mesno-koštano brašno sterilizirano i slobodno od salmonele, potvrdu o njegovu podrijetlu i nalaz ovlaštena laboratorija o obavljenim analizama.

Provedbom toga ugovora počele su se uklanjati stare zalihe mesnokoštanog brašna po hrvatskim propisima, tako da se to brašno izveze i uštedi novac u državnom proračunu, navodi se u priopćenju.

Mesnokoštano brašno iz tekuće proizvodnje spaljuje se u Tvornici cementa Koromačno d.d. po ugovorenim uvjetima.

U priopćenju se podsjeća da je Vlada 24. travnja 2003. na prijedlog Povjerenstva donijela odluku o odabiru najpovoljnije ponude za uklanjanje starih zaliha mesnokoštanog brašna te prihvatila ponudu Karante od 15. travnja 2003. po cijeni od 35 eura po toni franco skladište isporučitelja.

Pročitajte više