Ministarstvo: Treba srušiti čitavu građevinu u zagrebačkoj Ključkoj ulici

GRAĐEVINU u Ključkoj ulici na zagrebačkoj Trešnjevci treba ukloniti u cijelosti jer je čitava, a ne samo dijelom protupravno izgrađena, priopćilo je danas Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

Današnji Jutarnji list u tekstu "Vlasnici stanova u zgradi koja se ruši prijete tužbom Ministarstvu" piše kako se vlasnici stanova u Ključkoj ulici pokušavaju nagoditi s Ministarstvom da se sruši samo onaj dio zgrade koji izlazi iz gabarita dozvoljene gradnje.

List prenosi i izjavu Zlatka Široka, predstavljenog kao investitora zgrade, da je izišao izvan određenih gabarita, ali samo za deset posto.

Ministarstvo navodi da je investitorica protupravne zgrade koja se uklanja Antonija Vajdić rješenje o obustavi gradnje dobila u lipnju ove godine, jer zgrada nije ni tlocrtno ni visinski bila u skladu s građevnom dozvolom. Umjesto da objekt uskladi s građevnom dozvolom, investitor je ubrzano nastavio izgradnju, kaže Ministarstvo.

Navodi također da je, nakon što je donijelo Rješenje o obustavi gradnje, investitor predao zahtjev nadležnom tijelu u Zagrebu za legalizaciju izvedenog stanja građevine, ali mu je zahtjev odbijen jer je objekt izgrađen protivno GUP-u Grada Zagreba.

Administrativnim izvršenjem rješenja o uklanjanju pristupilo se 4. kolovoza ove godine, a opunomoćenik investitorice Antonije Vajdić, njezin sin Petar Vajdić tek je nakon toga podnio zahtjev za preuzimanjem izvršenja inspekcijskog rješenja i uklanjanja objekta, kaže Ministarstvo.

Pročitajte više