Ministra Biškupića posjetio Iranski kolega Araghi

DIREKTOR iranskih kulturnih centara u inozemstvu i zamjenik ministra Mahmood Araghi, predsjednik Organizacije ICRO (Islamic and Cultural Relations Organization), posjetio je danas ministra kulture Božu Biškupića, a povod susreta je otvaranje izložbe "7000 godina perzijske umjetnosti", priopćeno je iz Ministarstva.

Araghi je izuzetno zadovoljan kulturnom razmjenom i suradnjom dviju zemalja, a posebno je pohvalio organizaciju i realizaciju izložbe u Mimari što je potvrdilo visoku profesionalnost hrvatskih kulturnih institucija i jedna je od najboljih preporuka za nastavak suradnje.

Ministar Biškupić je rekao da je izložba samo jedan dio kulturnog mozaika, jer je Hrvatska zainteresirana za filmsku, glazbenu i ostalu kulturnu razmjenu. Posebno je istaknuo potrebu za jačom prezentacijom mladih umjetničkih stvaratelja.

S obzirom da je ministar Biškupić predsjednik Vladine komisije za odnose s vjerskim zajednicama, Araghi ga je izvijestio da se za boravka u Hrvatskoj susreo s predstavnicima vjerskih zajednica i naglasio da je odnos vrlo korektan, stoji u priopćenju.

(Hina) pp/xdm

Pročitajte više