Ministrica Divjak premontirala TV prilog kako bi ispalo da je svi samo hvale

Screenshot: Nova TV

MEDIJI su ovih dana detaljno izvještavali o potezu Ministarstva obrazovanja, koje je izbacilo povijest u eksperimentalnom modelu dualnog obrazovanja u strukovnim školama.

Među njima je bila i Nova TV, koja je snimila prilog o tome, u kojem su iznesene i kritike nastavnika, sveučilišnih profesora i sindikata o ovom potezu. Prilog je trajao dvije minute i tri sekunde.

Ministrica Blaženka Divjak, odnosno osoba koju je zadužila da joj vodi službeni Facebook račun, uzela je taj prilog i iz njega izrezala dijelove s kritikama, otkrio je portal Srednja.hr. Na Facebooku ministrice objavljen je, tako, samo onaj dio priloga u kojem se mogu čuti pohvale na račun ministrice. Premontirani prilog trajao je 41 sekundu.

Video je objavila uz riječi: "Jučer smo s Novom TV razgovarali o reformi strukovnog obrazovanja koje je neophodno za bolju budućnost učenika. U prilogu pogledajte što učenici misle o modelu dualnog obrazovanja. 😊👍", piše Srednja.hr.

Nakon objave teksta o premontiranom prilogu, video je izbrisan s Facebook stranice Blaženke Divjak.

Ovo nije prvi put da ministrica i njezin tim uljepšavaju stvarnost propagandnim metodama. Prošli tjedan, gostujući u RTL Direktu, ministrica se nije baš najbolje snašla odgovarajući na pitanja o tajfunu u Kini zbog kojeg kasni isporuka tableta u škole. Od cijelog nastupa Divjak je na svojoj Facebook stranici objavila isječak gostovanja u kojem govori tek o "studentima koji su posebni pobjednici novog Zakona o porezu na dohodak". 

Pročitajte više