Ministrica Kosor primila hrvatske branitelje koji su joj iznijeli svoje probleme

MINISTRICA obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor danas se, u okviru drugog redovitog primanja stranaka, sastala s nekolicinom hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji koji su joj osobno iznijeli svoje probleme.

Tom prilikom ministrica Kosor je naglasila da joj dolaze ljudi s velikim problemima i koji primaju jednokratne novčane pomoći zbog loše materijalne situacije. Naglasila je da je kroz njezin kabinet prošlo puno pisama te planira održati veći sastanak s braniteljima, a da će termin i mjesto tog sastanka javno biti objavljeni. Dodala je da bi se takav cjelodnevni sastanak trebao organizirati u nekoj većoj dvorani te da bi ga se trebalo dobro pripremiti.

Kosor je najavila da će se na sljedećoj sjednici Vlade naći prijedlog izmjena i dopuna sadašnjeg zakona o pravima branitelja vezano uz proces prevođenja i usklađivanja mirovina. Dodala je da bi te izmjene vrijedile do donošenja novog zakona o pravima branitelja.

Ministrica je rekla da će, mimo predviđenog protokola, primiti i hrvatskog branitelja Zlatka Kramera koji je prošli tjedan izazvao incident u Ministarstvu. Dodala je da želi razjasniti taj slučaj jer su zaštitari bili prisiljeni udaljiti Kramera, koji je pritom lakše ozlijeđen.

Rekla je da ne želi trpjeti bilo kakvo nasilje nad svojim djelatnicima, ali da zbog tog incidenta neće zatvoriti vrata braniteljima, niti uvoditi neke posebne mjere sigurnosti. Također je naglasila da se birokratski i nehuman odnos prema braniteljima kao strankama mora promijeniti, kako u njezinom, tako i u svim drugim ministarstvima.

Opovrgnula je informacije da je ona suspendirala zaštitara koji je udario branitelja, rekavši da ona za to nema ovlasti.

Pročitajte više