Ministrica Vučković u službenom posjetu Bavarskoj

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

MINISTRICA poljoprivrede Marija Vučković je u subotu u Muenchenu s bavarskom kolegicom Michaelom Kaniber razgovarala o stanju na tržištu poljoprivrednih proizvoda, izazovima zajedničke poljoprivredne politike i daljnje bilateralne suradnje u promicanju zaštićenih proizvoda, priopćilo je ministarstvo.

Nakon sastanka dvije ministrice su obišle tradicionalni sajam Hoffest, Dan otvorenih vrata bavarskog ministarstva prehrane, poljoprivrede i šumarstva na kojima su ove godine organizirani predstavljanje i prodaja hrvatskih proizvoda.  

Vučković je u razgovoru s Kaniber podsjetila da Hrvatska ima bogatu tradiciju proizvodnje raznih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, s 35 poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda čiji naziv je registriran u Europskoj uniji kao zaštićena oznaka izvornosti ili zaštićena oznaka zemljopisnog podrijetla.

Na sastanku se razgovaralo i o budućnosti europske poljoprivrede, pri čemu su se obje ministrice složile kako zajednička poljoprivredna politika treba zadržati fokus na poljoprivredniku i proizvodnji hrane uz znatna ulaganja u okolišno prihvatljivije prakse i očuvanje svih resursa za budućnost. 

Suradnja sa saveznom pokrajinom Bavarskom odvija se već pedeset godina putem Stalne hrvatsko-bavarske komisije, kao i kroz druge projekte od zajedničkog interesa, a hrvatsko i bavarsko ministarstvo poljoprivrede dogovorili su nastavak intenzivne suradnje u plasiranju regionalnih proizvoda sa zemljopisnom oznakom podrijetla. 

Pročitajte više

 

Pročitajte više