Mintas Hodak tražila od beskućnika Šlogara da ispriča pravu istinu o Ivaninu ubojstvu

LJERKA MINTAS HODAK danas je u svom iskazu pred istražnim sucem izjavila kako ne vjeruje da je Šlogar ubio njezinu kćer Ivanu nakon 13 godina iz osvete te je tražila od odvjetnika beskućnika da ga natjera da kaže prvu istinu.

Susjeda Hodakovih tvrdi i kako je ubijena Ivana na dan ubojstva sa sobom imala torbu i fascikl kojega kraj njezina tijela nije bilo, a nije zaveden ni na popis stvari koje je policija pronašla na mjestu ubojstva. Niti sedam mjeseci nakon ubojstva Ljerka Mintas Hodak ne vjeruje u službenu verziju da je Ivanu ubio beskućnik kojemu se prije 13 godina zamjerio njezin suprug i ugledni odvjetnik Zvonimir Hodak, a sve zbog toga što je smatrao da je on kriv za "život skitnice" 60-godišnjeg Mladena Šlogara.

U prvi trenutak nije prepoznala svoju mrtvu kćer

"Definitivno mislim da to nije pravi motiv i razlog ubojstva. Ne može biti osveta nakon 13 godina i na toj osobi. Sud će ustanoviti je li on ubojica ili ne", rekla je Mintas Hodak nakon svjedočenja, piše Jutarnji list. Tijekom svjedočenja nekoliko puta je zatražila od odvjetnika optuženog Antonija Zujića da traži od svoga branjenika da napokon kaže punu istinu.

Tog kobnog 6.listopada 2008. godine ona se oko 11 sati vratila iz kafića te je u stanu u Hatzovoj pila kavu sa spremačicom. Nekoliko minuta nakon što je iz stana otišao Zvonimir Hodak ona je čula dva pucnja. Nakon što su spremačica i ona izašle iz stana vidjele su da na podu leži žena koju, u prvi trenutak, Ljerka Mintas Hodak nije prepoznala. Nakon što je nazvala policiju spustila se niz stupe i prepoznala svoju kćer. 

I.Kri.
Foto: Arhiva

Pročitajte više