Mrsić: Ono vrijedno zemljište ne treba dati Dinamu, a Otto Barić je u sukobu interesa

Screenshot: N1

PREDSJEDNIK Demokrata Mirando Mrsić, kandidat za gradonačelnika Zagreba, gostovao je na N1 televiziji. Na samom početku komentirao je epidemiološku situaciju u zemlji.

"U plamtećoj smo pandemiji, zdravstveni sustav je prenapregnut i pitanje je vremena kada će doći do pucanja. Nemamo pandemiju pod kontrolom", rekao je Mirando Mrsić.

Istaknuo je da u ovom trenutku socijalnu komponentu moramo svesti na minimum. Smatra da je potrebno uvesti maske na otvorenom.

"Zdravlje treba biti prije svega"

"Pustimo političke poene, zdravlje treba biti prije svega. Ne moramo se stalno dodvoravati građanima, treba donijeti i teške odluke", dodao je.

Kaže da će kampanja biti komplicirana i ograničena.

"Vlada bi trebala razmisliti o prikupljanju potpisa na ulicama, odnosno da se to riješi drugačije. Kampanja bi trebala biti ograničena na mreže kako bismo zaštitili građane. Evo, kolegica Pavičić Vukičević je zaražena", govori predsjednik Demokrata.

"Građani će odlučiti žele li Zagreb u sigurnim ili plagijatorskim rukama"

Potom je komentirao ankete, prema kojima on ne ulazi u drugi krug.

"Treba ih uzimati u obzir, ali pravi rezultat će biti na izborima. Građani će odlučiti žele li Zagreb u sigurnim ili plagijatorskim rukama. Trebaju vidjeti koji kandidat je spreman vući nepopularne poteze kako bi se Zagreb izvukao iz situacije u kojoj se nalazi", rekao je, dodavši da mu se čini da se neki kandidati razbacuju obećanjima.

Gradska skupština će biti iznenađenje, smatra Mrsić: "Bit će atomizirana i bit će puno više zastupnika iz drugih opcija, ne samo Možemo! i SDP."

Žao mu je, kaže, što se na ljevici nisu uspjeli ujediniti.

Smatra da HDZ-ov kandidat Davor Filipović nema šanse za ulazak u drugi krug pa dodaje: "Smiješan je, sad ga je HDZ sklonio pa nema tako glupih izjava, poput one da će graditi tvornicu cjepiva."

S druge pak strane, vjeruje da Jelena Pavičić Vukičević ima šanse za ulazak u drugi krug. Ne vjeruju da će ići dva kandidata s lijevog centra, ali sve je moguće, dodaje potom.

"Otto Barić je u sukobu interesa"

Dinamov stadion pokazuje da se ne ide u meritum problema u Zagrebu, ističe Mirando Mrsić.

"Trebalo bi vrlo jasno reći - grad Zagreb u ovom trenutku ne može financirati izgradnju stadiona. Otto Barić je ovdje u sukobu interesa. Za to sam da se gradi nacionalni stadion, protiv sam da se ono vrijedno zemljište da na korištenje Dinamu, s obzirom na to što smo dosad u Dinamu vidjeli. Ali, to nije tema kampanje", rekao je.

Pročitajte više