Mirjana Ferić-Vac izabrana za potpredsjednicu Socijalističke internacionale žena

ČLANICA Glavnog odbora SDP-a i predsjednica Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a Mirjana Ferić-Vac izabrana je na 18. kongresu Socijalističke internacionale žena, koji se proteklog tjedna održao u Sao Paolu u Brazilu, za potpredsjednicu te najveće svjetske organizacije socijalistkinja i socijaldemokratkinja, priopćio je danas SDP.

To veliko priznanje Mirjani Ferić-Vac, a time i Socijaldemokratskom forumu žena i SDP-u Hrvatske u cjelini rezultat je dugogodišnjeg zauzimanja za promidžbu ravnopravnosti spolova i veće sudjelovanje žena u političkom i javnom životu, ocjenjuje se u priopćenju i dodaje da je Hrvatska izborom Mirjane Ferić-Vac za potpredsjednicu Socijalističke internacionale žena prepoznata kao država koja je dosadašnjim napretkom u promidžbi ženskih ljudskih prava dobar model za napredak ostalih zemalja u regiji.

Mirjana Ferić-Vac govorila je na 18. kongresu Socijalističke internacionale žena o jednakosti i jednakom pristupu uključivanju žena u sve oblike javnog, političkog i ekonomskog djelovanja, ističući pritom da su načela demokracije ugrožena ondje gdje su žene manje uključene u procese odlučivanja. Među ostalim je rekla da se u svijetu još produbljuje jaz između sjevera i juga, a na socijaldemokratima je da zemlje razvijenog svijeta pozovu da učine više kako bi se smanjile sadašnje razlike.

"Uvjerena sam da je 40-postotna kvota zastupljenosti žena u programu i na listama SDP-a u Republici Hrvatskoj pridonijela učvršćivanju SDP-a kao vodeće stranke u vladajućoj koaliciji u Republici Hrvatskoj", zaključila je Mirjana Ferić-Vac.

Pročitajte više