Mirjana Sanader izbjegava dolazak na sud zbog prometne nesreće koju je skrivila

MIRJANA SANADER, sada je to sasvim evidentno, izbjegava doći u splitski Prekršajni sud zbog optužnog prijedloga kojeg je prije godinu dana podnijela policija zbog izazivanja prometne nesreće.

Mirjana slagala da će doći do suda kada bude išla na arheološka iskapanja

Sve je navodno bilo dogovoreno za ročište u srpnju. Mirjana se čula sa sutkinjom te ju je obavijestila da će svratiti kada bude išla na arheološka iskapanja u susjedstvo. Nije se, međutim, pojavila, a ni ispričala svoj nedolazak.

Umjesto da naloži privođenje Sanaderice, sutkinja zamolila sud u Zagrebu da je ispita

Sutkinja, kojoj je na raspolaganju stajalo i policijsko dovođenje, ipak se odlučila da slučaj prepusti kolegama u Zagrebu. Poslala im je zamolnicu da je ispitaju. Računa valjda da će tamo doći, kada već nije htjela u Split. U Prekršajnom sudu su nam objasnili da se sutkinja vodila načelom racionalnosti i ekonomičnosti.

Ostavila pomorca prikliještenog u zdrobljenom Fiatu i šmugnula sa osiguranjem

Mirjana Sanader optužena je inače za izazivanje prometne nesreće u kojoj je stradao 30-godišnji pomorac Stipe Roglić. Sanaderica se za upravljačem terenca Honda zabila u Fiat nesretnog Roglića na križanju Solinske i Ulice Domovinskog rata. Razmak nije držao ni agent iz osiguranja pa se Škodom Superb zabio u Mirjaninu Hondu. Premda se Roglić pojadao kako je Sanaderica odmah zbrisala i ostavila ga prikliještenog u vozilu, nije prijavljena, a ni optužena za bijeg s mjesta nesreće i nepružanje pomoći.

Policija tri mjeseca sastavljala stranicu optužnog prijedloga protiv Mirjane

Splitska policija puna je tri mjeseca sastavljala jednu stranicu optužnog prijedloga protiv Mirjane, a pitanje je bi li im i toliko bilo dovoljno da za slučaj nisu doznali novinari. Ne čudi to, s obzirom da je HDZ iskadrovirao sve što je mogao pa tako i policiju. Dokle ide vodstvo splitske policije, koje nije u stanju riješiti nijedno ozbiljnije kazneno djelo, svjedoči i podatak da je Mirjanin otac sve donedavno imao osigurani parking pred zgradom splitske Policijske uprave.

Kazna za Mirjanu: Dvije tisuće kuna i tri mjeseca bez vozačke

Za kršenje prometnih propisa, oduzimanje prednosti i znatnu materijalnu štetu koju je Mirjana prouzročila, splitska policija je zatražila bagatelnih dvije tisuća kuna kazne te oduzimanje vozačke dozvole na tri mjeseca. Ako sud bude i dalje ovako neažurno i blagonaklono postupao, Mirjana bi se možda mogla izvući čak i zastarom. Eto, već je prošlo godinu dana i tri mjeseca, a u predmetu nije održano ni jedno, jedino ročište. 

Pročitajte više