Mirovine za hrvatske umirovljenike još nisu stigle u Srbiju

NOVAC za isplatu lipanjskih mirovina umirovljenicima u Srbiji koji su ostvarili pravo na hrvatsku mirovinu, još nije stigao u "Komercijalnu banku", ali postoji najava, odnosno "načelni ugovor" da će stići do 15. srpnja, izjavio je u petak izvršni pomoćnik direktora te banke Veselin Rajković.

Rajković je agenciji Beta kazao da su prve hrvatske mirovine u "Komercijalnu banku", koja je administrator isplate, stigle 12. lipnja, u ukupnom iznosu od 450 tisuća eura, za dotad registriranih 2084 umirovljenika u Srbiji koji su ostvarili pravo na hrvatsku mirovinu.

U "Komercijalnoj banci" ažuriraju se spiskovi umirovljenika koji su se u međuvremenu prijavili Mirovinskom fondu Hrvatske, kao i podaci o onima koji su otvorili svoje devizne račune, rekao je on.

Time je ukupni iznos za mirovine, u odnosu na lipanj, uvećan za oko 40 tisuća eura, što znači da se u međuvremenu prijavilo stotinjak novih umirovljenika.

Rajković je kazao da se, usprkos dosad 2084 umirovljenika u Srbiji koji imaju pravo na hrvatske mirovine, "taj broj potencijalno kreće i do osam tisuća korisnika hrvatskih mirovina".

Pročitajte više