Misteriozne smrti u Dominikanskoj Republici: umro četvrti Amerikanac ovaj mjesec

Foto: EPA

JOŠ jedan građanin SAD-a preminuo je u Dominikanskoj Republici ovog utorka, čime se broj smrtnih slučajeva građana SAD-a koji su umrli u Dominikanskoj Republici ove godine popeo na devet, odnosno četiri ovog mjeseca, javlja CBS.

U Dominikanskoj Republici umro je 46-godišnji Khalid Adkins koji je morao odustati od planiranog povratka u SAD jer je bio previše bolestan da bi putovao. 

Njegova šurjakinja Marla Strick rekla je kako je prije leta počeo povraćati te je odveden u bolnicu u Santo Domingu, gdje su mu počeli otkazivati bubrezi.

Uzrok smrti još nije poznat

Adkinsonova obitelj ispričala je medijima kako je posljednja tri dana proveo sam povraćajući i vičući u bolničkoj postelji.

Obitelj još uvijek ne zna razlog smrti i čeka rezultate autopsije koja se provodi u Dominikanskoj Republici.

Ovo je četvrti slučaj smrti građanina SAD-a u Dominikanskoj Republici ovog mjeseca. Vittorio Caruso umro je 17. lipnja, Joseph Allen 13. lipnja te Leyla Cox 10. lipnja. Za razliku od Cox i Allen, Caruso je devet godina živio na relaciji SAD – Dominikanska Republika.

Ne postoje dokazi da su smrti povezane

Sve su smrti uslijedile nakon što su se sada preminuli požalili da se osjećaju loše nakon što su jeli meso ili pili pića iz hotelskih minibarova. Američka ambasada u Santo Domingu izjavila je kako ne postoje dokazi da su ove smrti povezane.

Vlasti Dominikanske republike tvrde da je riječ o izoliranim slučajevima

Glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Dominikanske Republike César Duvernay izjavio je da je riječ o izoliranim slučajevima te da se ne može tvrditi da je njegova zemlja nesigurna.

Nekoliko uzroka smrti  građana SAD-a su bili srčani udari, a prema službenim statistikama upravo je to najčešći razlog zbog kojeg Amerikanci umiru tijekom praznika.
 

Pročitajte više